Køb det rigtige hesteudstyr fra starten af

0
451

Selvom heste er nogle rigtige dejlige dyr, kan det for nogle også være en dyr hobby, da det koster forholdsvis mange penge at have en eller flere heste i forhold til andre fritidsinteresser såsom fodbold eller håndbold.

Ikke desto mindre er der stadig mange i Danmark, der er glade for heste og har en eller flere. De fleste har dem stående hos en gårdejer eller lignende, hvor der er masser af plads, til at hesten kan folde sig ud.

Valg af hestetilbehør

Når du ejer en hest, skal der også investeres i noget udstyr til den. I dag findes der dog et væld af forskelligt hesteudstyr, og det kan faktisk være en helt jungle at finde rundt i, da der er så meget forskelligt.

Rigtig meget hestetilbehør er nødvendigt at have, både som basalt udstyr, men i ligeså høj grad for ens egen sikkerheds skyld. Du kan dog finde hestetilbehør og udstyr i flere forskellige prisklasser. Selvom du har et stramt budget, bør du kunne finde frem til det mest basale hesteudstyr i en ordentlig kvalitet og have råd til det.

Du bør som minimum af hesteudstyr have en ordentlig saddel, trense og fortøj. Med det rigtige hestetilbehør vil du kunne kontrollere din hest på en mere sikker måde. Har du ikke noget hesteudstyr og af en ordentlig kvalitet, risikerer du ikke kun, at din hest kommer til skade, men i lige så høj grad, at du selv kan risikere at komme ud for en alvorlig faldulykke. 

Sadlen

En hestesaddel af en god kvalitet er en af de vigtigste faktorer for en sikker og god oplevelse på din hest. Har du fået fat i eller købt en dårlig saddel, som ligeledes også sidder dårligt på din hest, vil både du og din hest kunne føle sig utilpasse ved situationen.

Konsekvensen ved en dårlig saddel er, at det bliver en ukomfortabel oplevelse, som nemt kan ødelægge glæden ved din hest i det lange løb. Det kan i sidste ende gå ud over din sikkerhed, hvis din hestesaddel går i stykker under ridning, eller hvis den ikke sidder ordentligt fast på hesten.

Hovedtøj

Hovedtøjet er endnu en vigtig faktor, når du har en hest. Hovedtøjet til din hest bruges til at styre hesten i den retning, du ønsker under ridningen. Det anbefales klart fra start af, at du bruger en type af bid på din hest, som den allerede i forvejen føler sig komfortabel med og har brugt før.

Tøjler

En tredje faktor, som er rigtig vigtig under ridningen, er tøjlerne. Sammen med dit hovedtøj bruges tøjlerne til at styre din hest i den ønsket retning. Det er en god idé fra start af at vælge tøjler i en god og ordentlig kvalitet, så du dermed minimerer risikoen for at de går i stykker under ridning. Går de i stykker under ridning, vil du kunne miste kontrollen over din hest, og i hvilken retning den traver eller løber.

Det rigtige hestetilbehør vil derfor ikke kun hjælpe dig til at have bedre kontrol over din hest ved ridning, men betyder også en bedre sikkerhed for dig og din hest samt ikke mindst flere glade timer sammen. Uanset om du har i sinde at ride for sjov eller mere seriøst, er det rigtig vigtigt at kunne stole på sit udstyr, så du ikke selv kommer i nødvendig fare, eller din hest gør.

EFTERLAD ET SVAR