Tips til en billigere hverdag

0
568

Oplever du, at pengene ikke altid slår til, eller vil du bare gerne få råd til en lille, ekstra ferie, så kommer vi her med nogle tips til, hvordan det kan lade sig gøre. Det behøves ikke være kedeligt at spare penge, hvis du går til opgaven med gåpåmod.  

Hold øje med tilbud

En måde at spare penge på er at gå efter de gode tilbud. Især på dagligvarer er der ofte tilbud, som det kan være værd at holde øje med. Det lyder måske simpelt, men det kræver, at du investerer lidt tid og energi i enten at sidde at nærlæse fysiske tilbudsaviser eller gennemgå tilbudssider på internettet. Men til gengæld er der også potentiale for at kunne spare nogle gode penge.

Hvis du derudover er villig til at handle mere end et sted og evt. køre lidt efter tilbuddene, så kan du samlet set få en pæn besparelse på dine ugentlige indkøb. Alternativt kan man udvælge et par butikker, som man fokusere på og fx købe lidt ekstra ind, når noget relevant er på tilbud. Du kan gøre det til en lille konkurrence i familien om, hvem der kan finde de bedste tilbud, så bliver det sjovere i det lange løb.

Skift leverandør af el

En anden mulighed er at undersøge, hvorvidt du bor i en af de mange husstande, som kan spare penge på deres elregning. Strøm er ikke ligefrem en vare, som varierer i kvalitet, men prisen kan svinge fra leverandør til leverandør. Læs også her.

Det er ikke mange, som tænker over, at det er muligt selv at bestemme, hvilket elselskab, som man ønsker at benytte. I mange år har store elselskaber skabt et monopol på det danske marked, så traditionelt har der ikke været incitament til at skifte leverandør. Men hvis du kigger markedet lidt efter i sømmene, så vil du se, at det er ganske enkelt at skifte til en billigere leverandør som Gulstrom.dk og på sigt spare gode penge, fordi du kun betaler indkøbspris for strømmen.

Hvis du så kombinerer det med tiltag i hjemmet for generelt at spare på elforbruget såsom at huske at slukke for lyset og apparater på standby, så har du snart sparet gode penge sammen.

Køb og sælg brugt

En tredje måde at spare penge på er at købe tøj, møbler mv. brugt frem for at købe nyt. I dag er der et kæmpe marked for køb og salg af brugte varer, som gør, at du let kan finde de ting brugt, som du har brug for. Der er både mange genbrugsbutikker og markeder samt apps og online communities, som du kan gøre brug af i din jagt.

Du behøves heller ikke frygte, at brugt betyder, at varerne er i dårlig stand. Det er relativt nemt at finde ting i god stand eller endda i ubrugt stand, fordi det er meget populært at rydde ud i gemmerne og sælge de ting, som man ikke bruger mere. Især børnetøj og legetøj er noget, som du kan spare mange penge på og finde tingene som nye, fordi det sjældent bliver overbrugt.

EFTERLAD ET SVAR