Har du den rigtige el-aftale?

0
615

Vi bruger alle el på den ene eller anden måde. Nogle bruger mere end andre om året, men fælles for os alle er, at vi bruger el via vores mange forskellige el-apparater i hjemmet. Der kan være penge at spare om året på din elregning, hvis du vælger den rigtige el-aftale, der passer til dine behov.

Vi søger alle billig el, uanset hvor meget vi bruger om året. Bor du i hus eller lejlighed, vil også dette kunne have indflydelse på din el-aftale. Om der er en eller flere i din husstand er heller ej ligegyldigt for, hvilken el-aftale du fremadrettet bør vælge.

Single

Er du single og dermed bor alene i en lejlighed eller sågar et mindre lille hus, vil du også lave mindre mad samt vaske væsentligt mindre end gennemsnittet. Dermed bruger du også mindre strøm, men det er dog langt fra alle singler, der har en el-aftale, der tilgodeser et lavt el-forbrug.

Er du ung og studerende, tager du måske en gang imellem hjem til dine forældre og spiser hos dem. Dermed er du endnu mindre hjemme i sin egen lejlighed eller hus og har et endnu mindre el-forbrug.

Par

Bor du sammen med en kæreste eller samlever i den samme husstand, vil jeres el-forbrug ofte ikke være dobbelt så højt, som hvis du bor alene i en lejlighed, men stadig væsentligt højere end hvis du er single. Typisk vil der ofte også komme mere familie på besøg, venner og bekendte, og dette kan hurtigt have en indflydelse på ens el-forbrug, uden du tænker på det.

Til gengæld kan det have en stor betydning om I bor i lejlighed eller hus, hvis I er to voksne mennesker, der bor i samme husstand. Det er ikke alle, der er klar over dette og dermed har en el-aftale, der passer til deres boligform. 

Familie

Er i en normal familie med to børn og to voksne, vil der være stor forskel på, hvor meget strøm i bruger om året. En af faktorerne, der kan påvirke dette, er, hvor gamle dine børn er. Er de endnu små og ikke blevet teenagere endnu, vil strømforbruget stadig være nogenlunde normalt.

Derimod hvis du har en eller to teenagebørn i husstanden, kan strømforbruget nemt blive øget med op til 1500 kWh om året – afhængigt af, om du har en eller to teenagere i husstanden. Det skyldes først og fremmest deres store forbrug af el-apparater, såsom en iPad, smartphone og computer.

I og med at vi i dag lever i en mere og mere digital verden skal de unge mennesker også være konstant til stede på internettet, og det bruger de rigtig meget strøm om året via deres el-apparater.

Er I derfor en familie, bør I tjekke, om I har den rigtige el-aftale, der passer til jeres behov, da I med stor sandsynlighed vil kunne spare jer selv for nogle penge om året, hvis jeres el-forbrug er ret højt på grund af hjemmeboende teenagebørn.

Du betaler med stor sandsynlighed for meget for din el-aftale

Er du kommet i tvivl om, hvorvidt du har den rigtige el-aftale, der opfylder dine behov, kan du flere steder få et helt gratis pristjek af din el-aftale. Et af de steder er elpristavlen.dk, som kan give dig et overskueligt svar på, om du har den rigtige el-aftale til dig og din husstand.

Udover at de giver dig et gratis og uforpligtende pristjek, vil de også kunne lave en el-aftale helt efter dine behov, hvis du på nuværende tidspunkt er utilfreds med din egen el-aftale. Derudover har de lave priser og tilbyder deres kunder 0 kroner i forbrug i den første måned. Tjek det ud, hvis du er på udkig efter en ny og forbedret el-aftale.

EFTERLAD ET SVAR