Køb dine aktier gennem en investeringsfond

0
374

Mange mennesker begår den fejl ikke at investere deres penge, men lade dem stå på bankkontoen. Det kan betyde, at pengene bliver mindre værd på grund af den lave rente. I denne artikel vil du kunne læse lidt investeringsrådgivning til, hvordan du bedst forvalter dine penge. Det kan nemlig gøres forholdsvist sikkert ved at plante dem i investeringsfonde.

Ved at investere i aktier kan du blive medejer af nogle af de store selskaber, som du har stiftet bekendtskab med i din hverdag. Der findes rigtig mange forskellige aktier, man kan investere i, og på verdensplan er der flere tusinde forskellige aktier.

Man kan også investere i obligationer, som har været kendt for at være mindre risikobetonede end aktier, men investerer du i aktier vil du have mulighed for at få et højere afkast end obligationer, hvilket er grunden til, at rigtig mange mennesker investerer i aktier. Er du ikke selv skarp på aktier, kan du vælge at handle igennem investeringsfonde.

Mange køber deres aktier selv, og derved have fuld kontrol over dem selv – så meget, som det nu kan lade sig gøre – men ved at investere gennem en investeringsfond, klares hele investeringsopgaven for dig. Og det kan der være mange fordele ved.

Lavere risiko ved aktiehandel gennem investeringsfond

Hvis du vælger at investere gennem en investeringsfont, så bliver investeringerne placeret på minimum 15 forskellige aktier, hvorfor risikoen vil være lavere, end hvis du selv investerer i et par aktier. Dette kaldes for risikospredning.

I en investeringsfond vil du samtidig opleve, at en professionel forvalter vil holde øje med dine aktier for dig. Det betyder, at du har de bedst mulige forudsætninger for, at dine investeringer ikke løber løbsk. En forvalter vil typisk analysere de selskaber, du har dine penge investeret i, og de har også adgang til forskellige data, som ellers er svært tilgængelige. Det betyder, at der er langt mindre risiko forbundet med aktieinvesteringerne.

Du vælger selv om du vil have udbytter eller investere mere

Du kan selv vælge, om du vil have udbyttet fra din aktiehandel udbetalt, eller om du vil investere det i flere aktier. Uanset hvad du vælger, så vil investeringsfonden ordne benarbejdet, så det er absolut ikke noget krav, at man har forstand på aktiehandel. Man kan endda tilmelde sig automatisk geninvestering, hvis man ønsker at være passiv.

Der er selvfølgelig altid en risiko forbundet med at investere aktier, men det er værd at huske på, at en investeringsfond udelukkende arbejder med investeringer, og de har mange kunder, så hele deres eksistensgrundlag er i fare, hvis ikke deres aktieinvesteringer giver afkast. Men husk på, at det er en dum idé, hvis du investerer alle de penge, du har i overskud, i aktier, da der altid er en risiko forbundet med at handle med aktier. Rådgiv dig derfor altid med din bankmand, inden du går i gang med aktieinvestering – også selvom det er igennem en investeringsfond. Og husk på, at den bedste måde at investere på, er ved at satse på både aktier og obligationer.

EFTERLAD ET SVAR