Motion kan gøre dig skarpere

0
420

Ikke nok med at motion er velegnet til at forbrænde kalorier og at få pulsen op, har dét at dyrke motion også en lang række af andre fordele. Kort sagt gør det dig skarpere. Ikke kun på én måde – men på mange. Motion gør dig skarpere, fordi det vedligeholder dit helbred og din krop, og fordi det giver dig overskud i hverdagen, men det gør dig faktisk også klogere. Denne artikel er lavet i samarbejde med Cyclingshop, som kender til vigtigheden af at dyrke motion, og hvad det gør for os.

Motion vedligeholder dit helbred

Det har mange fordele for vores helbred at dyrke motion. Motion har en forebyggende effekt på hjertesygdomme, reducerer risikoen for blodpropper og forhøjet blodtryk, men det er også med til at holde kroppen i gang, at reducere stivhed i muskler og led og at forbedre vores immunsystem.

Det er dog ikke kun fysiske fordele, man opnår ved at dyrke motion. Motion har nemlig også en række fordele for vores psykiske helbred, fordi det gør vores humør bedre og udsender endorfiner i hjernen.

Motion giver dig overskud

Når dit fysiske og mentale helbred er i topform, får du naturligt mere overskud. At have mere overskud i hverdagen gør det nemmere at overskue små udfordringer såsom konflikter, eller hvad man skal lave til aftensmad. Når man jævnligt dyrker motion vil man opleve, at kroppen bliver stærkere, og man vil kunne klare mere både fysisk og mentalt.

Dyrker man motion jævnligt vil man derfor ikke – lige så ofte – opleve den trætte følelse, man kan få efter en lang dags arbejde.

Motion gør dig klogere

Det er ikke kun din krop, der bliver skarpere, når du dyrker motion. Du bliver også klogere af at dyrke motion. Træner du jævnligt, vil det øge din evne til at koncentrere dig i situationer, der udfordrer hjernen – enten skolearbejde eller hverdagssituationer. De sundhedsmæssige effekter motion giver øger hjernens evne til at tænke problemløsende og strukturelt.

Der er kort sagt mange fordele ved at gøre træning til en del af hverdagen, selvom det kan være svært at snøre snørebåndene og i det hele taget at få skoene på.

Uanset hvilken type motion, du ynder at dyrke, vil det være ti gange bedre, at du faktisk gør det, end at du slet ikke gør noget. Motion behøver ikke altid at være en tur i fitnesscentret – det kan være alt fra en rask cykeltur ned til supermarkedet eller en løbetur med høj intensitet i 15 minutter i den friske luft.

Hvis du har lyst til at gøre cyklen til din foretrukne træningsmakker, kan du på Cyclingshop.dk finde en masse cykeludstyr, der gør din cykeltur optimal og sjov.

DEL
Forrige artikel5 gode ting at have på dit kontor
Nikolaj Mortensen er vores ekspert her på bloggen. Han skriver om alt imellem himmel og jord, og går i dybden med hans artikler. Vi er rigtig glade for ham, og er altid tilfredse når han kommer med en artikel. Tjek hans profil ud for at se flere lækre artikler han har lavet.

EFTERLAD ET SVAR