De mange forskellige anvendelsesmetoder en kompressor har

0
519

En luftkompressor er et meget anvendt stykke værktøj i rigtig mange forskellige industrier. Uden luftkompressorer, ville det være svært at producere mange af de ting der findes nu om dage. Uanset om der er tale om plastflasker eller cement, så spiller luftkompressorer en stor rolle i produktionen af netop disse.

Det er trods alt ikke uden grund at der er i mange danske hjem findes en kompressor eller at de bliver brugt som en del af arbejdsopgaver. Den har så mange anvendelser i hjemmet eller på byggepladsen, samt i hobbyforretninger. Steder som bruger luftkompressorer dagligt er bl.a:

 • Hospitaler
 • Kraftværker
 • Restauranter
 • Fremstilling af:
  • Flyvemaskiner
  • Cement
  • Biler
  • Plast
  • Kemikalier

Hobby brug

Der er mange forskellige hobbyer der ikke nødvendigvis kræver brug af en luftkompressor for at opretholde produktiviteten. Men den kan blive rar at have hvis du for eksempel har brug for at stramme en bolt, sømme et møbel ( kompressorer er den primære drivkraft bag mange forskellige typer af boltepistoler), puste luft i dine dæk eller noget helt fjerde. Selvom den som sagt ikke er nødvendig, så kan det være med til at afhjælpe nogen af de mere tidskrævende aspekter af din hobby eller sørge for at du kan spare lidt på kræfterne. Det eneste du skal sørge for er at have adgang til alle de forskellige kompressor dele, således at du altid kan bruge den i dit arbejde. Hvis du står og mangler noget udstyr, så kan du se mere her.

Rengøring – besværligt eller smart?

Om du vil tro på det eller ej, så finder kompressorer bred anvendelse i rengørings-branchen. Intet kan rense et luftfilter end en kraftig kompressor der er fuldt pumpet. Arbejder du meget med træ og støv? Det tager ikke mange minutter at gøre hele din butik ren når du anvender en kompressor. Det er i hvert fald noget nemmere end hvis du skal tage det hele med en støvsuger. Hvis du har fået din bil gjort rent, så kan en go luftkompressor tørre din bil hurtigt, hvilket er med til at holde striber til et minimum.

Hvis du er en mand og har en bedre halvdel, så kan du godt glemme alt om at bruge en kompressor til at gøre rent inde i huset. Men faktisk kan du godt bruge til forskellige rengøringsaktiviteter i huset. Måske trænger fnugopsamleren i tørretumbleren til at blive pustet godt og grundigt rent? Der er masser af forskellige anvendelsesmetoder med en kompressor indendørs, men det handler om at være lidt kreativ i sin tilgang til det. Du skal selvfølgelig ikke blive alt for kreativ.. Det duer nok ikke at rense køleskabet med en kompressor eller tørre din baby..

Reparation og Vedligehold

Du vil blive glad for at høre at vedligehold af din luftkompressor er forholdsvis let. Du skal blot sørge for at holde den smurt med olie og sørge for at du har reservedele til din kompressor, således at den kan køre problemfrit og virke når du har brug for det. Der er ikke noget værre end at skulle bruge sin kompressor og finde ud af at den ikke længere, som følge af manglende vedligehold. Det er jo trods et lidt større køb for langt de fleste husstande.

DEL
Forrige artikelKøb dine aktier gennem en investeringsfond
Næste artikelFå skudt dit projekt i gang med kvalitet
Nikolaj Mortensen er vores ekspert her på bloggen. Han skriver om alt imellem himmel og jord, og går i dybden med hans artikler. Vi er rigtig glade for ham, og er altid tilfredse når han kommer med en artikel. Tjek hans profil ud for at se flere lækre artikler han har lavet.

EFTERLAD ET SVAR